Mi is az a műkő?

A mi műkő termékünk

MI IS AZ A MŰKŐ?
A természetes követ építő-és díszítő céllal évezredek óta használják. A műkő viszonylag fiatal építőanyag. A XIX. Század vége és a XX. század első évtizedeinek építészeti megoldásaiban illetve napjainkban kap jelentős szerepet  a műkő megjelenése – a kő utánzása –, de sokkal korábbi alkalmazásával is találkozhatunk ( Róma Collegium Hungaricum épületének műkő párkányzata közel 400 éves.) 
Mi is a műkő: a magasépítésben használt műkő a természetes kövek helyettesítésére szolgáló, cementből és természetes kövek őrleményéből különböző színben és felületi megmunkálással előállítottlátszó beton.

MŰKÖVEK OSZTÁLYOZÁSA

  • A kötőanyag fajtája : szürke cement, fehér cement
  • Az adalékanyag fajtája: kemény mészkő, bazalt, márvány és gránit őrlemény
  • Az adalékanyag szemcsenagyság megoszlás szerint: durva, finom
  • A kopásállóság:kopásnak kitett, nem kopásálló
  • A fagyállóság mértéke:fagyálló, fagyásnak ki nem tett
  • A felületkialakítás módja (kőszerű, csiszolt, stokkolt, … stb. ) és a rendeltetésnek megfelelő különleges tulajdonságok szerint

A felhasználási területe igen sokrétű, a terméskövek szinte kivétel nélkül helyettesíthetőek műkővel úgytartószerkezetként, mint díszítőelemként egyaránt.
A jó minőségű műkő elemek készítésének elengedhetetlen követelménye a megfelelő anyagok kiválasztása és az ideális víz-cementtényező.
A gyártástechnológiánk illetve a gyártott termékek közül a kéményfedlap rendszerünk 2002 óta ÉMI minősítéssel rendelkezik.

MŰKŐ KÉSZÍTÉS JÓ MINŐSÉGBEN KEDVEZŐ ÁRON GARANCIÁVAL
Biztosítja ezt a megrendelőink megelégedettsége és a referencia munkáink a családi házaktól a műemlék épületig.
Célunk:

  • minőséget szem előtt tartva lehető legegyszerűbb megoldással értéknövelő munkát  készíteni
  • olyan műkő szerkezetek készítése, amely ellenáll az időjárás és egyéb környezeti hatások ellen, melyeket a különböző adalékszerekkel illetve felület kezeléssel – hidrofobizálással – érünk el
  • műköves munkáinkat a megrendelő igényeinek megfelelően elkészíteni, úgy, hogy az feleljen meg a műkő szabvány előírásainak

A jó műkőnek megvan az ára, az olcsó műkő félárú ( nem megfelelő anyagból, nem kellő gondossággal készítették), - megreped, szétfagy, szétporlik. Műkővel védendő szerkezetek is károsodnak, kijavításuk – helyreállításuk sokkal többe kerül.

  • vállaljuk egyedi tervek és elképzelések megvalósítását, elkészítését

Keresse a minőséget és a garanciát – vállalkozásunknál mindkettőt megtalálja

A MI MŰKŐTERMÉKÜNK
Termékeink hosszú élettartamúak, hagyományos szürke és fehér valamint színes szemszerkezettel készítjük finom csiszolt és fényezett felületképzéssel, valamint felületimpregnálással melyek ellenállnak az időjáráskülönböző hatásainak – bírják a nedvességet és a hőmérséklet ingadozást.

Az  érdeklődő reális áron megvalósíthatja elképzeléseit vállalkozásunk segítségével, amennyiben műköves munkákról, termékekről van szó. Mind magánszemélyek, mind közületek részére vállaljuk, jó minőségű, ellenőrzött technológiával gyártott műkő burkolatok – szerkezetek – díszek – készítését, garanciával.

A vállalkozásunk által készített műkő elemeket – felületi megmunkálás függvényében – különféle impregnálóanyagokkal kezeljük minden esetben. Így a termékek vízfelvétele megszűnik , de a légző képessége megmarad. Az impregnáló anyag megakadályozza az algák, mohák és zuzmók megtapadását a kezelt felületen.

FELÜLET  IMPREGNÁLÁS – HIDROFOBIZÁLÁS
Az építő anyagok nagy része, így a műkő is nedvszívó. Vízfelvevő képesség megszüntetésével az anyag károsodásai nagy részben csökkenthetőek – nedvesség foltok, piszkolódás, repedések, sókivirágzás, kötőanyag lebomlás, kő szétmállás, fagykárosodás, kipattogzás, mohásodás, a szerkezetben lévő acél korrodálása – impregnálással. 

impregnalas
A műkőben létrehozott hidrofób zóna jelentős mértékben csökkenti az anyag vízfelvételét, így a szerkezet száraz marad, károsító következményektől nem kell tartani.

A vállalkozásunk által készített műkő elemeket – felületi megmunkálás függvényében – különféle impregnálóanyagokkal kezeljük minden esetben. Így a termékek vízfelvétele megszűnik , de a légzőképessége megmarad. Az impregnáló anyag megakadályozza az algák, mohák és zúzmók megtapadását a kezelt felületen. 

A KISS-HÁZ vállalkozás fő tevékenységi köre 1995 óta a műkőgyártás – az épület műköves munkák készítése, felújítása és kertépítési termékek gyártása és helyszíni szerelése

Kiss-Ház vállalkozás
4440 Tiszavasvári, Vörösvári út 14.